Coronavirus stiri: 8130
Obiectiv european stiri: 326
Criza energetică stiri: 931

Americanii se grăbesc să se mute în Europa

21 iul. 18:00   Diverse
1793

Pe fundalul creșterii costurilor vieții, al prețurilor exagerate la locuințe și al ratelor ridicate ale criminalității în unele orașe din SUA, americanii s-au grăbit să se mute maivă în Europa, scrie Bloomberg.

Cele mai populare țări pentru relocare, potrivit experților, sînt Italia, Portugalia, Spania, Grecia și Franța. Sotheby's International Realty a raportat că, din aprilie pînă în iunie 2022, numărul de solicitări din partea americanilor legate de mutarea în Grecia a crescut cu 40% față de aceeași perioadă din 2021.
Potrivit specialistului imobiliar de la compania britanică de consultanță Knight Frank, Jack Harris, în Franța și Italia, cererea de imobiliare în rîndul cetățenilor americani a fost cea mai mare din ultimii trei ani.

Analiștii Bloomberg au remarcat că în primul trimestru al anului 2021, americanii au adus Sotheby’s în Italia 12% din venituri și 5% în 2020. În același timp, numărul cetățenilor americani care locuiesc în Portugalia în 2021 a crescut cu 45% față de anul precedent. Cu 13% mai mulți americani s-au mutat în Spania între 2019 și 2021, iar cererea continuă să crească în 2022, a declarat Alejandra Vanoli, directorul agenției imobiliare spaniole Viva.

În mod tradițional, cumpărătorii de proprietăți imobiliare europene au fost în mare parte pensionari și americani bogați. Cu toate acestea, locuințele relativ ieftine, în special în orașele și localitățile mai mici, precum și posibilitatea de a lucra la distanță, au făcut proprietățile din Europa atractive pentru o gamă mai largă de oameni.

Mai devreme a devenit cunoscut faptul că, din cauza creșterii prețurilor la locuințe și a prețurilor la alimente, americanii și europenii au început să se întoarcă să locuiască cu părinții lor. În plus, după cum notează experții, vorbim nu numai despre persoane cu vîrsta cuprinsă între 18 și 30 de ani, ci și despre cetățeni din diferite țări cu vîrsta cuprinsă între 40 și 50 de ani. Unii aleg această opțiune de dragul de a economisi pentru propria casă, în timp ce alții văd vecinătatea cu rudele ca o soluție pe termen lung la problema locuinței.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав