Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4055

TikTok nu se dă bătut

8 mai. 10:13   Externe
2131 0

Conducerea TikTok și compania-mamă a rețelei de socializare - ByteDance, au intentat un proces într-un tribunal din SUA, cerînd blocarea prevederilor legii care obligă compania chineză să vîndă platforma sau să o interzică în SUA.

Documentul respectiv a fost publicat în baza de date a Curții de Apel a Districtului Columbia, transmite Noi.md cu referire la haqqin.

În cererea de chemare în judecată se spune că autoritățile americane au încălcat primul amendament al Constituției SUA, care protejează libertatea de exprimare. Potrivit documentului, legea „va duce la interzicerea TikTok pînă la 19 ianuarie 2025, anulînd dreptul la exprimare a 170 de milioane de americani care folosesc platforma pentru a comunica în moduri care nu pot fi realizate în altă parte”.

În procesul intentat de TikTok sînt enumerate obstacolele comerciale, tehnice și juridice, precum și obiecțiile Beijingului. Vînzarea rețelei de socializare, mai ales în 270 de zile, este „pur și simplu imposibilă”, subliniază reclamanții, care au cerut verificarea conformității legii cu Constituția țării.

Experții americani consideră că acest caz ar putea ajunge până la Curtea Supremă a SUA.


Anterior, președintele american Joe Biden a aprobat prevederea potrivit căreia rețeaua de socializare TikTok trebui vîndută sau interzisă pe teritoriul țării.

4
1
0
2
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?