Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4062

SUA și-a anunțat candidatul la funcția de secretar general al NATO

8 mai. 10:45   Externe
2751 0

Statele Unite se declară în favoarea numirii actualului premier al Olandei, Mark Rutte, în funcția de viitor secretar general al NATO.

Despre acest lucru a fost declarat în cadrul unui briefing pentru jurnaliști John Kirby, coordonatorul Consiliului de Securitate Naţională al Casei Albe pentru comunicare strategică, înaintea discuțiilor dintre președinții SUA și României, Joe Biden și Klaus Iohannis.

„Nimic nu s-a schimbat în ceea ce privește sprijinul nostru pentru ca domnul Rutte să devină următorul secretar general al Alianței Nord-Atlantice”, a declarat Kirby. El a răspuns la întrebarea dacă Biden intenționează să ridice, în cadrul întîlnirii cu Johannis, problema ca liderul român să renunțe la încercările de a obține funcția de secretar general al NATO.

Reamintim că, la sfîrșitul lunii aprilie, Turcia și-a exprimat sprijinul pentru candidatura lui Rutte la funcția de secretar general al NATO. A fost una dintre ultimele patru țări NATO care nu și-au exprimat încă poziția pe această temă.

2
0
1
1
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?