5 greșeli pe care să nu le mai faci la cină

Dacă vrei să-ți menții greutatea sub control și să ai un stil de viață sînătos, ceea ce mănînci la cină este foarte important. Iată ce greșeli trebuie evitate, în opinia nutriționiștilor.

1. O transformi în cea mai importantă masă a zilei
Dacă dimineața și la prînz ești pe fugă și nu apuci să mănănci prea mult, seara îți acorzi tot timpul din lume pentru a mînca mult și pe îndelete. Sau, mai este o variantă - în prima parte a zilei "ții dieta", iar seara te trezești cu o foame imensă și iar mănînci mult și pe îndelete. Greșit! Cina ar trebui să fie cea mai ușoară masă a zilei și nu ar trebui să depășească 500 calorii.

2. Mănînci în fața televizorului
Pentru că seara te relaxezi, cel mai bun scenariu este să te uiți la televizor în timp ce-ți mănînci cina. Astfel, ajungi să mănînci prea mult și să nu mai savurezi mîncarea. În timp, acest gest aparent simplu îți va aduce multe kilograme în plus.

3. Mănînci la restaurant
Nu este o greșeală să iei cina în oraș. Problema este că, de cele mai multe ori, ajungi să mănînci în cantități mult prea mari. Tocmai pentru că tentația este prea mare, nutriționiștii recomandă să mănînci doar într-o seară la restaurant, iar în rest să gătești acasă.

4. Mănînci desert
Desertul a devenit mai mult o tradiție, dincolo de a fi o necesitate. Din păcate, nu este cea mai bună idee pentru cină. Are multe calorii, iar zahărul din conținut te poate ține treaz noaptea. Daca nu te poți abține, consumă-l în cantități mici.

5. Mănînci prea sărat
Încearcă să nu mai ții sarea pe masă. Sodiul duce la retenția de apă și la acumularea de calorii, așa că mizează pe alte condimente pentru a da un gust mai bun mîncării. Încearcă piper, oregano sau cimbru.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load