Sfaturi simple pentru a scăpa de durerile de cap

Sfaturi simple pentru a scăpa de durerile de cap

Migrenele sau simplele dureri de cap pot apărea adesea în cele mai nepotrivite momente. Poţi să scapi de ele sau să le ameliorezi urmînd aceşti paşi simpli.


Masează tîmplele


Masarea circulară a tîmplelor cu uleiuri de aromaterapie ajută la diminuarea durerilor şi a tensiunilor cauzate de migrene şi, în acelaşi timp reduce senzaţia de "cap greu" şi durerile oculare.


Ai grijă la alimentaţie


Acizii graşi esenţiali omega 3 existenţi în peştii oceanici graşi ca tonul şi somonul pot reduce producţia de hormoni care cauzează inflamaţii şi dureri, astfel încît consumul regulat de peşte poate ajuta la stoparea definitivă a migrenelor respective.


Aliniază maxilarul


Multe dureri de cap se datorează stresului şi tensiunilor din muşchii maxilarului. Controlează dacă nu cumva vina o poartă maxilarul, stînd în faţa oglinzii şi deschizînd  şi închizînd gura lent, în linie dreaptă. Multe persoane constată că au maxilarele destul de nealiniate la începutul exerciţiului.


Masează cu apă


Oferă-ţi un masaj care să alunge durerile, stînd sub duş cu jetul de apă direcţionat pe ceafă, apoi răsucindu-le lent ca şi cum ai privi înapoi. În felul acesta îndepărtezi acidul lactic din muşchi şi faci vasele sanguine mai puţin "iritabile".


Consumă spilcuţă


Spilcuţa conţine niacină (vitamina B) şi fier şi asigură nutriţia sistemului nervos central, ajutînd la ameliorarea migrenelor. La instalarea unei dureri de cap, mănîncă un sandviş cu frunze de spilcuţă sau fă-ţi un ceai cald.


Durerea dintre ochi


Problemele cu vederea pot cauza migrene, deoarece ochiul şi alţi muşchi se contractă pentru a putea focaliza. Dacă durerea de cap apare după ce ai citit sau ai lucrat la calculator, odihneşte-ţi ochii la fiecare 10 minute, aţintind privirea asupra unui obiect îndepărtat timp de minimum 60 de secunde. În acelaşi timp, efectuează controale oculare regulate.


Evită frigul şi căldura


Răcirea sau încălzirea extremă a gîtului poate cauza migrene prin modificarea circulaţiei spre cap, ceea ce imită mecanimul formării migrenelor. Dacă te deplasezi între locuri cu temperaturi diferite, ar fi bine să porţi o eşarfă.


Mai uşor cu medicamentele


Persoanele care suferă de migrene şi iau multe calmante îşi pot cauza mai multe dureri prin migrene-recul atunci cînd renunţă la doza regulată de medicamente. Dacă te afli în acest caz, ar fi bine să apelezi la medic.


Terapia cu cafea


Cafeaua poate ajuta la tratarea migrenelor graţie "injecţiei" cu cafeină pe care o dă corpului. Ai totuşi grijă să nu exagerezi cu cafeaua, pentru că multe medicamente împotriva migrenelor au deja o doză de cafeină!


Mănîncă banane


Dacă migrenele apar de obicei spre sfîrşitul dimineţii, sfîrşitul după-amiezei sau după ce ai stat în pat mai mult ca de obicei, ele se pot datora hipoglicemiei. Pot fi atenuate prin consumul de alimente care eliberează zahărul lent, precum bananele, cerealele integrale şi ovăzul.


 


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load