COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Vladimir Putin le cere rușilor să stea în casă

Vladimir Putin le cere rușilor să stea în casă

Preşedintele rus Vladimir Putin le-a cerut luni locuitorilor Moscovei "să ia în serios" izolarea pentru a lupta împotriva răspîndirii coronavirusului, într-un moment în care se iau măsuri similare în tot mai multe regiuni din Rusia, potrivit AFP.

"Le cer moscoviţilor şi locuitorilor regiunii să ia aceste măsuri necesare (...) cu cea mai mare seriozitate şi cu totală responsabilitate", a declarat Putin într-o reuniune prin videoconferinţă cu oficiali în prima zi a unei perioade de interdicţie de circulaţie pe o durată nedeterminată.

El a dispus de asemenea "informarea constantă şi obiectivă" a ruşilor asupra evoluţiei situaţiei pentru a lupta împotriva "provocărilor, zvonurilor stupide şi speculaţiilor rău intenţionate".


Preşedintele rus le-a ordonat de asemenea guvernatorilor regionali să acţioneze "realmente" împotriva răspîndirii virusului şi să nu se rezume la "hîrtii şi rapoarte", scrie agerpres.ro.

Putin le-a cerut oficialilor ruşi să crească numărul de paturi de spital disponibile, să desfăşoare centre de testare suplimentare şi să constituie o rezervă de sisteme de respiraţie artificială şi de medicamente. El a dispus de asemenea controlarea asistenţei pentru persoanele în vîrstă

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load