COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Un triptic, vîndut pentru o sumă record la o licitaţie fără public

Un triptic, vîndut pentru o sumă record la o licitaţie fără public

Un triptic de Francis Bacon s-a vîndut pentru 84,6 milioane de dolari la licitaţii organizate luni de Sotheby's, primele mari vînzări la distanţă, fără public fizic prezent din cauza pandemiei, informează AFP.

Acest triptic inspirat de Orestia lui Eschil ("Triptych Inspired by the Oresteia of Aeschylus") - unul dintre cele 28 de tripticuri de mare format pictate de Bacon între 1962 şi 1991 - a fost vedeta unei seri caracterizate drept "istorice" de preşedintele Sotheby's Europe, Oliver Barker, scrie news.ro

Pînă acum proprietatea colecţionarului norvegian Hans Rasmus Astrup din 1984, opera a fost estimată între 60 şi 80 de milioane de dolari.


Ea a fost achiziţionată după zeci de minute de luptă între un cumpărător care a licitat online din China şi un altul la telefon cu un specialist de la Sotheby's New York. Cel din urmă, rămas anonim, a fost cel care a cumpărat lucrarea.

Un alt triptic al lui Bacon, "Trei studii de Lucian Freud", s-a vîndut pentru 142,4 de milioane de dolari în 2013, la Christie's din New York, clasînd-o printre 10 cele mai scumpe tablouri vîndute vreodată la licitaţie.

În contextul în care licitaţiile online depăşesc rareori 5 milioane de dolari, un tablou de Joan Mitchell, "Garden Party" a fost cumpărată pentru 7,9 milioane de dolari, iar un desen de Jean-Michel Basquiat - "Untitled (Head)" a fost vîndută pentru 15,2 milioane, nou record pentru o sesiune online la Sotheby's.

Din cauza pandemiei, cei doi lideri mondiali ai licitaţiilor, Sotheby's şi Christie's, şi-au amînat marile vînzări de primăvară.

Odată cu vînzarea colecţiei americancei Ginny Williams - vîndută luni pentru un preţ total de 65,5 milioane de dolari - vînzările de luni seară la Sotheby's au atins 363,2 milioane de dolari, a precizat casa de licitaţii.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load