COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Un nou test pentru coronavirus, aprobat în Europa

Un nou test pentru coronavirus, aprobat în Europa

Un nou test pentru coronavirus, care ar avea o eficiență de 99%, a fost aprobat pentru a fi folosit în Europa, anunță The Independent.

Testul va detecta anticorpii unei persoane care a fost deja infectată cu Covid-19. Compania americană Abbott a anunțat că se așteaptă să livreze milioane de teste în Europa pînă la finalul lunii mai.

”Este o descoperire foarte semnficativă. Testul va arăta dacă ai fost expus la virus și dacă a existat un răspuns al sistemului imunitar”, a spus Simon Clark, profesor în microbiologie celulară la Universitatea din Reading.

Testul mai are un avantaj. Va arăta cum s-a răspîndit virusul în rîndul populației, a mai precizat specialistul din Marea Britanie.


Noul test va detecta proteina IgG, pe care corpul o produce după ce a fost infectat cu coronavirus și care poate rămîne în corp timp de mai mulți ani.

Potrivit companiei producătoare, testul a arătat o sensibilitate de peste 99%, la 14 zile de la apariția simptomelor, la 73 de pacienți cu Covid-19. Același procent a fost observat și în identificarea a 1.070 de probe negative.

Autoritățile din Marea Britanie speră că prin utilizarea testelor rapide, care detectează prezența anticorpilor, vor putea fi identificați în primul rînd medicii și cadrele medicale care își pot relua activitatea, mai scrie The Independent.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load