COVID-19 în MOLDOVA

Tihanovskaia va depune o cerere de inițiere a unui dosar penal

Tihanovskaia va depune o cerere de inițiere a unui dosar penal

Sediul central al candidatei la funcția de președinte la alegerile din 2020, Svetlana Tihanovskaia pe 17 august va depune o cerere de inițiere a urmăririi penale pe faptul decesului unor oameni în timpul acțiunilor de protest, a anunțat reprezentanta sediului, Maria Kolesnikova, în timpul acțiunilor în masa de duminică de la Minsk, scrie naviny.by

"Pe faptul agresiunii asupra oamenilor, pe faptul acțiunilor ilegale ale organelor de drept. Toți cei care au aplicat violența față de protestatari și a trecătorilor simpli de pe străzi și ulterior în departamentul regional al afacerilor interne și izolatoare trebuie să fie trași la răspundere", a spus ea.

"Ieri ne-am luat rămas bun de la Alexandr Taraikovski, care a fost ucis pe stradă. Astăzi ne-am luat rămas bun de la Alexandr Vihor, care a murit după ce a fost reținut, neavînd posibilitatea de a fi ajutat. Nici unul dintre cei implicați în violență nu a fost pedepsit pînă acum, nici un dosar penal nu a fost inițiat. Nici pînă în prezent nu au fost eliberați oameni din închisoare. Așa nu va merge", a subliniat Kolesnikova.


Potrivit ei, tuturor celor afectați de acțiunile forțelor de ordine ar trebui să le fie desemnată și achitată o despăgubire.

Kolesnikova a mulțumit cetățenilor pentru faptul că ei nu încetează "să-și exprime dezacordul", să organizeze greve, să refuze recunoașterea rezultatelor "alegerilor nelibere". "Cu cît mai mult vom continua să ne exprimăm dezacordul, cu atît mai repede vor veni schimbările. Pentru prima dată în cei 26 de ani simțim că sîntem o națiune europeană liberă și împreună vom cîștiga", a menționat ea.

În opinia ei, Lukașenko "nu este doar principala amenințare pentru poporul belarus, ci și principala amenințare la adresa independenței țării". "Suveranitatea Belarusului nu este subiect de comerț și discuții", a subliniat ea.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load