COVID-19 în MOLDOVA

Situație critică în Brazilia din cauza infecțiilor cu COVID-19

Situație critică în Brazilia din cauza infecțiilor cu COVID-19

Brazilia a depăşit pragul de 100 000 de decese provocate de Covid-19 şi se situează pe locul doi în lume, după SUA, atît în ceea ce priveşte numărul de infecţii, cît şi cel al deceselor, iar statisticile nu arată deloc semne de ameliorare, informează BBC.

Pînă în prezent, s-au înregistrat oficial, conform ministrului brazilian al Sănătăţii, peste 3 milioane de bolnavi şi 100.477 de morţi provocate de Covid-19.

În ultimele trei luni, coronavirusul a ucis 50.000 de brazilieni. În doar 50 de zile, acest număr s-a dublat, scrie unimedia.info.


Deşi vîrful epidemiei încă nu a fost atins, magazinele şi restaurantele s-au redeschis în această ţară, în condiţiile în care preşedintele Jair Bolsonaro a minimalizat impactul coronavirusului şi s-a opus adoptării de restricţii care ar fi afectat economia.

Coronasceptic convins, deşi el însuşi s-a contaminat cu noul coronavirus luna trecută, Bolsonaro se declară „cu conştiinţa împăcată” şi continuă să califice Covid-19 drept o „o mică gripă”.

„Cu mijloacele de care dispunem, putem spune că am făcut tot posibilul pentru a salva vieţi”, a afirmat şeful statului, în cadrul unei ceremonii transmise în direct pe reţelele sociale.Pînă în prezent, s-au înregistrat oficial, conform ministrului brazilian al Sănătăţii, peste 3 milioane de bolnavi şi 100.477 de morţi provocate de Covid-19.

În Brazilia, echipa guvernamentală care gestionează criza sanitară este condusă de un general de armată care nu are absolut nicio experienţă în politici de sănătate publică. Pînă în prezent, doi miniştri ai Sănătăţii şi-au dat demisia, după mai multe dispute cu Bolsonaro legate de impunerea de măsuri pentru distanţare fizică şi folosirea hidroxiclorochinei drept tratament.

„Ar trebui să trăim în disperare, pentru că aceasta este o tragedie asemeni unui război mondial”, a declarat un medic brazilian, membru al Centrului Naţional pentru Boli Infecţioase. „Întreaga Brazilie se află, practic, sub o anestezie colectivă. Răspunsul guvernului e de genul: Poți să te îmbolnăvești, dar dacă este grav, există terapie intensivă. Cam la asta se reduce, în prezent, politica noastră guvernamentală”.

Potrivit datelor furnizate de Universitatea Johns Hopkins, în Brazilia au fost înregistrate 100 477 de decese cauzate de Covid-19 și 3 012 412 de cazuri de infectare, de la începutul pandemiei.

Brazilia este întrecută doar de Statele Unite, cu un bilanț al deceselor de 162 455 și 5 002 523 de cazuri de infectare.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load