X 
Arşiţa stiri: 178
Jocurile Olimpice stiri: 135
Transnistria stiri: 1412

Furtună extremă în Brazilia

25 mar. 10:15   Externe
2589 0

Brazilia a fost lovită de o furtună extremă, care a urmat unui val de căldură. Temperatura la Rio de Janeiro s-a resimţit ca 62 de grade.

Echipele de salvare au lucrat duminică pe o ploaie torenţială pentru a ajuta victimele unei furtuni violente şi ale ploilor abundente care au lovit, începînd de vineri, sud-estul Braziliei, în special, statele Espirito Santo şi Rio de Janeiro.

Furtuna a fost cauzată de sosirea unui front rece care a făcut ravagii în Rio Grande do Sul la mijlocul săptămînii, apoi a lovit São Paulo şi Rio, înainte de a ajunge la Espírito Santo, notează Noi.md cu referire la g4media.ro.

Intemperiile au dus la decesul a peste 25 de persoane. Duminică, nivelul apei scăzuse după o noapte în care nu a mai plouat aproape deloc, ceea ce a permis salvatorilor să ajungă în zone care pînă atunci erau inaccesibile. Şcolile publice au fost transformate în adăposturi, potrivit unui comitet de urgenţă înfiinţat de guvernul local şi de salvatori.

Preşedintele Luiz Inácio Lula da Silva şi-a exprimat solidaritatea cu familiile victimelor şi cei care au avut de suferit, într-un mesaj postat în reţelele sociale.


0
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав