Schema prin care tinerii din Africa reușesc să fure bani pe internet

Schema prin care tinerii din Africa reușesc să fure bani pe internet

Un grup de escroci din Ghana a găsit o modalitate prin care să păcălească oamenii. Această tehnică se numește Sakawa, iar cei care o practică se folosesc de mailuri de phishing și alte abordări asemănătoare de pe site-uri de dating sau matrimoniale pentru a obține bani de la utilizatori.


Obiceiul este foarte răspîndit în Ghana, unde opt din zece tineri ar face asta pentru a cîștiga bani. Țintele acestora sînt oamenii bogați din vest, în special americani. De cele mai multe ori, băieții chiar ajung să pretindă că sînt fete în conversații telefonice cu victimele pentru ca aceștia să ajungă să le dea bani.


Cum se folosește voodooo în această escrocherie? Apelează la astfel de ritualuri înainte să înceapă înșelătoria. În cultura ghaneză, practicile voodoo sînt foarte importante.


Aceștia cred că odată ce practici astfel de ritualuri, ai instant șanse mai mari de succes, în orice activități. Iar păcălelile online sînt unele dintre acestea.


Totuși, escrocheria pare să nu aibă un succes atît de mare, cîștigurile sînt modice, iar procesul pare a fi unul lung și nu foarte profitabil. Uneori pot trece chiar săptămîni întregi pînă băieții ajung să primească suma modică de 50 de dolari.


Din aceasta trebuie apoi să mai plătească și creditul de telefon, explică Ben Asamoah, un regizor ghanez, chiar a făcut un lung-metraj despre toată treaba asta. Voodooo sau nu, escrocheriile online sînt tot mai dese și ar trebui să fiți atenți cu cine vorbiți online, pe ce dați click și să verificați bine toate mailurile pe care le primiți.


Astfel de tactici merg, tocmai pentru că oamenii nu sînt atenți la ce fișiere primesc și pe unde navighează.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load