Transnistria stiri: 1379
Eurovision stiri: 499

Rebelii Houthi au atacat cabluri pentru conexiunile la internet

28 feb. 11:00   Externe
1561 0

Rebelii Houthi au deteriorat cabluri de comunicații subacvatice în strîmtoarea Bab al-Mandeb. Aceste cabluri reprezintă o infrastructură globală vitală, care facilitează conexiunile la internet între diferite regiuni din Asia și Europa.

Cablurile submarine de date din Marea Roșie ar fi fost deteriorate, la scurt timp după ce rebelii Houthi au emis amenințări în acest sens.

Cel puțin 15 cabluri submarine trec prin strîmtoarea Bab al-Mandab, situată la extremitatea sudică a Mării Roșii, un corp de apă cu o lățime de doar 26 km în unele locuri. Yemenul se află pe malul nordic al acestei strîmtori, notează Noi.md cu referire la evz.ro.

Publicația israeliană de știri Globes a indicat că rebelii Houthi, sprijiniți de Iran, sînt responsabili pentru întreruperi și a raportat că daunele au fost semnificative, dar nu critice, deoarece mai multe alte cabluri submarine deservesc zona.

Ca urmare, unele companii de transport maritim au decis să evite Marea Roșie din cauza riscurilor crescute de atacuri asupra bunurilor lor, ceea ce conduce la prelungirea timpilor de transport maritim.

6
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?