X 
Transnistria stiri: 1402
Preşedintele stiri: 4058

Cablurile de comunicații între Europa, Asia și Africa au fost avariate în Marea Roșie

5 mar. 17:23   Externe
2559 0

Patru cabluri de comunicații între Europa, Asia și Africa au fost rupte în Marea Roșie, informează HGC Global Communications Limited.

'Gravitatea incidentului din Marea Roșie: din cele aproximativ 15 cabluri submarine din Marea Roșie, patru dintre ele (Seacom, TGN, AAE-1, EIG) au fost tăiate, ceea ce, potrivit estimărilor noastre, afectează 25% din trafic', se arată în comunicat.

Compania menționează că a luat deja măsuri de atenuare și a dezvoltat un plan cuprinzător pentru a redirecționa traficul afectat, potrivit ria.ru.


Anterior, publicația economică israeliană Globes a scris că patru cabluri submarine care fac legătura între Europa, Asia de Est, Africa și mai multe țări arabe au fost avariate în Marea Roșie, publicația menționînd că pagubele sînt "nesemnificative", întrucît acestea nu sînt singurele cabluri din regiune. Khuzam al-Asad, membru al politrucilor Ansar Allah, a declarat pentru RIA Novosti că aceste sisteme de comunicații între Europa și Asia nu au fost avariate de Yemen și a calificat afirmațiile contrare drept insinuări. Ulterior, ministerul houthi al comunicațiilor a declarat că se străduiește să păstreze cablurile submarine în siguranță față de orice posibile riscuri și că ar putea oferi părților interesate fonduri pentru repararea sau întreținerea acestora.

Mișcarea Ansar Allah, aflată la putere în nordul Yemenului, care controlează o mare parte din coasta Yemenului de la Marea Roșie, a avertizat anterior asupra intenției sale de a ataca orice navă legată de Israel, făcînd apel la alte țări să își recheme echipajele și să stea departe de ele pe mare. O serie de companii de transport maritim au decis să suspende transportul maritim prin Marea Roșie.

Houthis au susținut că acțiunile lor în Marea Roșie au avut ca scop ajutorarea palestinienilor din Fîșia Gaza, ei susținînd că nu intervin în calea libertății de navigație în regiune. Țările arabe și musulmane au avertizat în repetate rînduri SUA că un sprijin necondiționat pentru acțiunile israeliene din Fîșia Gaza ar extinde conflictul în întreaga regiune.

SUA și Marea Britanie au lovit ținte houthi de la jumătatea lunii ianuarie, numind acest lucru un răspuns la amenințarea la adresa libertății de navigație în

Marea Roșie. Mohammed Ali al-Husi, membru al consiliului politic suprem al Ansar Allah, a descris loviturile drept barbarie teroristă și o agresiune premeditată și nejustificată.

3
0
0
3
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?