Putin, despre Greta Tunberg: Este inacceptabil să folosești copiii în interese proprii

Putin, despre Greta Tunberg: Este inacceptabil să folosești copiii în interese proprii

În opinia preşedintelui FR, este condamnabilă dorinţa de a folosi adolescenți şi copii în interese proprii.


Președintele rus Vladimir Putin a recunoscut că nu împărtășește „entuziasmul general” în privința discursului tinerei eco-activiste Greta Tunberg la ONU. Declarația a fost făcută la ședința plenară a forumului „Săptămîna Energetică din Rusia”. Potrivit liderului rus, este o situaţie inacceptabila atunci cînd cineva încearcă să-şi promoveze interesele pe seama copiilor.


- Știţi că tinerii (adolescenții) sînt receptivi la problemele actuale (inclusiv problemele de mediu). Este ceva corect, este foarte bine, un lucru care, cu siguranță, trebuie să fie susținuți. Dar cînd cineva caută să profite din implicarea copiilor şi adolescenţilor în promovarea propriilor interese, acest lucru merită doar reprobare, susține președintele.


În opinia lui Putin, este deosebit de rău dacă cineva mai încearcă şi să cîștige bani pe asta.


- Nu spun că acesta este anume un astfel de caz, dar situaţia trebuie monitorizată cu atenţie, a spus el.


Amintim că Greta Tunberg, în vîrstă de 16 ani, a devenit celebră după mesajul său către liderii mondiali cu privire la problemele actuale de mediu, în cadrul Adunării Generale a ONU, în care i-a acuzat de copilărie răpită și de vise zdrobite. Discursul elevei a provocat o agitație în rețelele de socializare, iar cel mai tînăr deputat al Dumei de Stat, Vasily Vlasov, a fost atît de impresionat încît a invitat-o pe Greta să vorbească în parlamentul rus. Ce-i drept, s-a dovedit că nu toată lumea susține ideea invitației. Printre critici, de exemplu, este deputatul, fostul boxer profesionist Nikolai Valuev.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load