Premierul Bulgariei susţine că UE trebuie să normalizeze relaţiile cu Rusia

Premierul Bulgariei susţine că UE trebuie să normalizeze relaţiile cu Rusia

Premierul Bulgariei, Boiko Borisov, a declarat, miercuri, că normalizarea relaţiilor cu Rusia reprezintă o sarcină importantă pentru Uniunea Europeană, adăugînd, totodată, că Blocul comunitar trebuie să-şi consolideze capacităţile de apărare, potrivit site-ului agenţiei Tass.


Premierul Bulgariei susţine că Uniunea Europeană trebuie să normalizeze relaţiile cu Rusia


”În pofida tuturor criticilor faţă de Rusia, în pofida dezacordurilor noastre cu privire la sancţiuni, cred că Uniunea Europeană trebuie să normalizeze relaţiile cu un vecin atît de mare precum Rusia”, a declarat Borisov în faţa Parlamentului European, subliniind priorităţile Bulgariei la preşedinţia Consiliului UE.


”Bineînţeles, este dificil să se garanteze că această normalizare va avea loc. De aceea avem nevoie de ajutor din partea tuturor ţărilor UE şi, în acest scop, am început deja să lucrăm cu Comisarul European pentru Buget Gunther Oettinger, Preşedintele Comisiei Europene, Jean- Claude Juncker şi preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani”, a afirmat premierul bulgar.


De asemena, Borisov a subliniat necesitatea ca UE să îşi dezvolte capacităţile de securitate şi de apărare.


”Cred că acordăm insuficientă atenţie surselor de pericol. Reacţionăm la pericole în loc să le prevenim”, a adăugat Borisov.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load