COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Legătura nebănuită dintre chefir şi COVID-19, explicată de specialiști

Legătura nebănuită dintre chefir şi COVID-19, explicată de specialiști

Specialiştii din lumea întreagă încearcă să înţeleagă cum lucrează noul coronavirus în corpul nostru. Oricât de ciudat ţi s-ar părea, au ajuns la banalul chefir, care ne-ar putea ajuta în lupta anti Covid. De ce?

Noua teorie vine din Franţa, unde câţiva specialişti au început să studieze comportamentul populaţiilor microbiene care colonizează corpul uman pentru a înţelege care sunt diferenţele dintre categoriile de persoane cu risc de îmbolnăvire şi cele care rămân sănătoase, transmite Știri.md cu referire la Mediafax.ro.

Ei spun că probioticele ar putea fi folosite cu succes în profilaxia şi terapia adjuvantă în Covid.


Dar cum de sunt invocate probioticele în această ecuaţie ?

Ei spun că noul coronavirus ar avea capacitatea să infecteze anumite bacterii prezente în corpul nostru, şi astfel acestea să ascundă virusul. Concret, virusul ar infecta bacteriile Prevotella care provoacă apoi inflamaţii uneori fatale. Se ştie deja că infecţiile care implică Prevotella dau infecţii respiratorii, inclusiv acute.

”Se vorbeşte exact de acest aspect, că Sars Cov 2, virusul , ar putea la un moment dat la acele persoane care au o microflora bine reprezentată să determine această coinfecţie, am putea spune, bacterie cu virus, şi aşa să se explice de ce, la un moment dat acele persoane fac o formă severă. Copiii, având o flora mai puţin reprezentată, fac forme uşoare, asta ar putea să fie o ipoteză, sigur că e greu de susţinut, şi este greu să ne dăm seama dacă într-adevăr aşa se întâmplă lucrurile,avem nevoie de studii care să fie reprezentate de un număr mare de persoane”, spune medicul Adrian Marinescu.

Poate cel mai important aspect al studiului făcut de francezi este acela că probioticele sunt capabile să împiedice Prevotella să formeze biofilme, adică unul dintre mijloacele cu care bacteriile se apără de sistemul nostru imunitar şi de antibiotic.

Persoanele obeze, care sunt mai afectate de Covid-19, au o microfloră care este şi mai bogată în Prevotella. Dacă administrarea de probiotice la această populaţie dă rezultate bune în ceea ce priveşte îmbunătăţirea markerilor obezităţii, aceste rezultate sunt şi mai vizibile pentru indivizii la care bacteriile au fost foarte prezente, arată studiul.

Dacă se dovedeşte că infecţia cu SARS Cov 2 este una mixtă, atât virală, cât şi bacteriană, atunci acea combinaţie de hidroxiclorochină şi azitromicină de care vorbeşte renumitul profesor Didier Raoult este cu atât mai eficientă.

”Dacă aceste date vor fi la un moment dat susţinute, da, ar avea logică această asociere medicamentoasă”, mai precizează medicul Marinescu.

Aşadar, rezultatele noilor studii făcute pe probiotice sunt noi şi destul de promiţătoare.

Echipa de cercetare a Universităţii din Colorado chiar încearcă să folosească o versiune modificată genetic a bacteriei lactobacillus acidophilus, care se regăseşte de obicei în iaurt, chefir, sana. Ei spun că acest probiotic ar putea fi transformat pe viitor într-un vaccin care ar ataca călcâiul lui Ahile al noului coronavirus. Râmâne de văzut. Până atunci, vezi bine, nu ai nimic de pierdut dacă consumi aceste produse. S-ar putea să bei chiar leacul în sine!

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load