Emmanuel Macron se va întîlni cu Vladimir Putin

Emmanuel Macron se va întîlni cu Vladimir Putin

Preşedintele francez Emmanuel Macron urmează să se întîlnească la Fort de Bregancon cu omologul său rus, Vladimir Putin, pe data de 19 august, cu doar cîteva zile înainte de summitului G7, care este programat să se desfăşoare la Biarritz, Franţa, informează agenţia Bloomberg.

"Mă pregătesc pentru o întîlnire cu preşedintele rus Vladimir Putin, care va avea la loc în cîteva săptămîni la Fort de Bregancon. Va avea loc pe 19 august", a declarat Macron la postul BFM TV.

Macron, care s-a întîlnit cu Putin în cursul summitului G20 din Japonia, care a avut loc luna trecută, a afirmat încă de atunci că intenţionează să aibă o întrevedere cu liderul de la Moscova înainte de summitul G7. Preşedintele francez a mai spus atunci că este "indispensabil" ca Franţa să preia iniţiativa în contextul în care ţara pe care o conduce deţine preşedinţia G7.

"Cred că în cadrul G7 este esenţial să avem această iniţiativă (cu Rusia) ... pentru a explora toate formele de cooperare în ceea ce priveşte teme precum destabilizare sau conflict, fără naivitate, dar fără să închidem uşa", a mai afirmat Macron în acel moment.

 

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load