X 
Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4027

Ce i-a cerut Xi Jinping lui Lavrov să îi transmită lui Putin

9 apr. 20:30   Externe
3190 0

Președintele chinez Xi Jinping s-a întîlnit marți, la Beijing, cu ministrul rus de Externe Serghei Lavrov.

Xi Jinping i-a cerut ministrului rus de Externe să îi transmită președintelui rus Vladimir Putin sincerele sale salutări.

Notînd că anul acesta se împlinesc 75 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între cele două țări, Xi Jinping a subliniat că China și Rusia, mînă în mînă, au luat o nouă cale a coexistenței pașnice și a cooperării reciproc avantajoase între țările mari și vecine, ceea ce nu numai că a adus beneficii celor două țări și popoarelor lor, dar a adus înțelepciune și putere imparțialității și justiției internaționale.

"Președintele Putin și cu mine am convenit în unanimitate să continuăm să menținem contacte strînse și să asigurăm întotdeauna dezvoltarea cu succes, stabilă și progresivă a relațiilor dintre China și Rusia. Ambele părți ar trebui să folosească sărbătorirea celei de-a 75-a aniversări a stabilirii relațiilor diplomatice și a Anilor Culturii China-Rusia ca un punct de cotitură pentru a realiza în mod cuprinzător consensul important la care am ajuns eu și președintele Putin", a declarat Xi Jinping.

Xi Jinping a subliniat că China sprijină poporul rus pe calea dezvoltării sale în conformitate cu condițiile sale naționale și sprijină Rusia în lupta împotriva terorismului și în asigurarea securității și stabilității sociale.


China a acordat întotdeauna o mare importanță dezvoltării relațiilor dintre China și Rusia și este dispusă să intensifice contactele bilaterale cu Rusia și să consolideze coordonarea strategică multilaterală în cadrul BRICS și al OCS, a declarat Xi Jinping.

El a adăugat că China este pregătită să își asume împreună cu Rusia o responsabilitate mai mare, să unească țările din Sudul global în spiritul egalității, deschiderii, transparenței și incluziunii, să impulsioneze reforma guvernanței globale și să depună toate eforturile pentru a ghida construirea unei comunități de destin comun pentru omenire..

18
0
0
0
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?