Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4024

Biden și Scholz au fost împotriva ideii lui Macron

3 apr. 17:00   Externe
1678 0

În februarie, președintele francez Emmanuel Macron a purtat discuții confidențiale cu președintele american Joe Biden și cancelarul german Olaf Scholz pentru a schimba strategia Occidentului în războiul din Ucraina și a-i împinge pe aliați să adopte o abordare mai dură față de Rusia.

Despre aceasta scrie Wall Street Journal.

Macron a sperat să pună bazele unui summit privind sprijinul pentru Ucraina la Paris, în februarie, au declarat oficialii. După aceea, președintele francez a anunțat că nu exclude trimiterea armatei sale în Ucraina. Liderul francez consideră că aliații occidentali ar trebui să adopte o „poziție de ambiguitate strategică față de Rusia” care să lase toate opțiunile militare pe masă și să nu mai menționeze „liniile roșii”.

Potrivit WSJ, Biden a pus la îndoială schimbarea strategiei, temîndu-se că ar putea duce la escaladare. Casa Albă este îngrijorată de un posibil atac rusesc asupra trupelor franceze dacă acestea vor merge în Ucraina, ceea ce ar putea antrena alte țări în război.

Scholz s-a opus, de asemenea, ideii lui Macron, au spus oficialii, spunînd că ar putea diviza aliații și ar putea face țările NATO parte la conflict. Cancelarul german, potrivit publicației, l-a avertizat pe Macron că, dacă ar face o declarație publică, el și alți lideri vor fi obligați să o respingă. El a recomandat cu fermitate lui Macron să renunțe la acest pas. Cu toate acestea, președintele francez a făcut o declarație șocantă, exprimînd idei pe care alți lideri le-au respins în privat în aceeași zi.


La rîndul său, Moscova exploatează diferențele occidentale. O notă internă a Kremlinului analizată de The Wall Street Journal descrie planurile Rusiei de a lansa o campanie de diplomație și influență pentru a lărgi ruptura asupra poziției lui Macron și a slăbi sprijinul pentru Ucraina. Campania va avea ca scop calificarea lui Macron ca un „aventurier” care ar putea provoca o confruntare militară între Occident și Rusia.

8
2
1
3
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?