TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Cîinele-erou care a participat la raidul împotriva liderului ISIS (FOTO)

Cîinele-erou care a participat la raidul împotriva liderului ISIS (FOTO)

Preşedintele american Donald Trump a postat luni pe Twitter fotografia unui cîine care i-a însoţit pe militarii americani în raidul din weekend care a dus la moartea liderului grupării Statul Islamic, Abu Bakr al-Baghdadi.


"Am declasificat fotografia cîinelui minunat (al cărui nume nu a fost declasificat) care a făcut o treabă atît de bună în capturarea şi uciderea liderului ISIS, Abu Bakr al-Baghdadi!", a postat Trump pe Twitter.


Generalul Mark Milley, şeful statului major interarme, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă de luni că animalul a fost rănit uşor în timpul raidului şi că se află încă în zona în care a avut loc operaţiunea.


Cîinele "s-a întors la datorie împreună cu persoana care lucrează cu el", a spus Milley cînd a fost întrebat ce rol a jucat cîinele în operaţiune.


El a elogiat "serviciul extraordinar" al cîinelui militar, al cărui nume a refuzat să-l divulge.


Ministrul apărării Mark Esper a glumit că Pentagonul "protejează identitatea cîinelui".


Cîinele, despre care nu se ştie nici dacă este mascul sau femelă, i-a însoţit pe militarii americani în provincia siriană Idlib în raidul pentru capturarea lui Abu Bakr al-Baghdadi.


Trump a spus duminică că cîinele l-a urmărit pe al-Baghdadi în tunelul în care fugise liderul terorist şi unde a detonat vesta cu explozibili aflată asupra sa, provocînd moartea sa şi a trei copii ai săi.


Armata americană are mai multe unităţi care utilizează cîini special antrenaţi, care de obicei sînt din rasa Ciobănesc german sau Ciobănesc belgian Malinois. Cîinii sînt antrenaţi să transporte echipament militar, să detecteze explozibili şi să-i urmărească pe teroriştii care fug.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load