Cercetătorul care a descoperit Titanicul, pe urmele misterului legat de Ameliei Earhart

Cercetătorul care a descoperit Titanicul, pe urmele misterului legat de Ameliei Earhart

Robert Ballard, un cunoscut explorator care a descoperit epava Titanicului, e pe cale să înceapă o expediție pentru a rezolva misterul Ameliei Earhart, prima femeie pilot care a traversat oceanul Atlantic.


Ballard împreună cu experții săi vor folosi echipamente subacvatice operate de la distanță pentru a afla ce s-a întîmplat cu Earhart, potrivit Metro.


Robert va cerceta Insulele Phoenix, unde se crede că s-a prăbușit avionul și unde și-a trăit ultimele zile. Exploratorii vor folosi cîini de vînătoare și probe de ADN pentru a afla ce s-a întîmplat cu femeia și dacă există vreun loc făcut de ea pe insulă pentru a se refugia.


Concluziile vor fi dezvăluite în timpul documentarului “Expediția Ameliei”, care va fi difuzat pe 20 octombrie.


Earhart a dispărut la vîrsta de 39 de ani, în 1937, cînd a plecat într-un zbor împreună cu Fred Noonan pentru a face înconjurul lumii. Se crede că aceștia s-au pierdut și că nu au ajuns la destinație.Dispariția ei a devenit unul dintre cele mai mari mistere ale aviației și odată cu el au apărut și teoriile conspiraționiste. Unele persoane cred că Earhart s-a întors în New Jersey și că a trăit acolo sub o altă identitate.


În martie 2018, oamenii de știință au pretins că un craniu găsit în Insulele Phoenix s-ar putea să-i aparțină Ameliei.


Amelia Earhart este cunoscută ca fiind prima femeie care a traversat singură Atlanticul în 1932 și care a zburat singură din Hawaii pînă în California în 1935.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load