X 
Transnistria stiri: 1445
Preşedintele stiri: 4063

O fotografie a icebergului care a scufundat Titanicul va fi scoasă la licitație

23 apr. 02:00   Business
1947 0

O fotografie realizată la doar două zile după naufragiul legendarului Titanic va face obiectul unei licitații de luna aceasta.

Imaginea a stat mulți ani în albumul de familie al unui antreprenor de pompe funebre.


Imaginea, realizată de antreprenorul de pompe funebre John Snow Jr, reprezintă o privire unică asupra icebergului care a dus la scufundarea legendarului vas de croazieră în urmă cu 112 ani.


Cînd Titanicul s-a scufundat la 640 de kilometri în largul insulei Newfoundland, Canada, peste 1.500 de persoane, din cele 2.200 aflate la bord, și-au pierdut viața. Snow Jr, îmbălsămătorul principal al John Snow & Co Funeral Home, a fost chemat la locul tragediei pentru a ajuta la recuperarea și îmbălsămarea cadavrelor.


Acesta trebuia să aducă 100 de sicrie și 100 de tone de gheață pentru a conserva cadavrele. Snow s-a îndreptat spre nava Mackay-Bennett, al cărei echipaj recuperase 306 cadavre din apă. Împreună trebuiau să decidă care dintre cadavre să fie luate pentru înmormîntare și care să fie lăsate pe mare.Se menționează că trupurile pasagerilor de la clasa întîi au fost mai des readuse pe uscat. Ideea este că înmormîntarea costa bani, care putea fi acoperită de asigurare, iar deținătorii de polițe erau, de regulă, persoane înstărite și călătoreau pe puntea superioară.

Fotografia icebergului realizată de Snow Jr. este o înregistrare unică a tragediei, deși nu se poate spune cu certitudine că acesta este icebergul care a distrus Titanicul.

Fotografia va fi scoasă la licitație pe 27 aprilie și se așteaptă ca ea să atragă atenția colecționarilor. Prețul de pornire al lotului, conform datelor preliminare, va constitui între 4.000 și 7.000 de lire sterline (între 5.000 și 8.700 de dolari SUA).

2
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?