Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Meniul pentru cina de pe Titanic, servită înainte de scufundare, scos la licitație

13 noi. 2023,, 00:30   Externe
1882 0

Un meniu unic din 11 aprilie 1912 e scos acum la licitație și dezvăluie deliciile care au fost servite pe vasul care s-a scufundat, cu doar trei zile înainte ca acesta să lovească un aisberg, în călătoria sa inaugurală peste Atlantic.

Așteptat să se vîndă cu pînă la 70.000 de lire sterline, meniul ridică cîteva întrebări interesante: printre acestea, cine a luat cu el de pe vapor un meniu, în timp ce căuta un loc în bărcile de salvare și ce este budinca Victoria?

La a doua întrebare se răspunde mai ușor. Desertul fiert, care a fost servit însoțit de caise și înghețată franțuzească în acea seară, se face amestecînd făină, ouă, dulceață, alcool, mere, cireșe, coajă, zahăr și condimente. Pe 11 aprilie, el a fost servit după stridii, somon, carne de vită, scrab, rața și pui, servite cu cartofi, orez și piure de păstîrnac. Toate aceste feluri de mîncare sînt enumerate pe un cartonaș pătat de apă, sub un logo White Star.

Meniul a fost găsit într-un album foto din anii 1960 care a aparținut cîndva lui Len Stephenson, un istoric comunitar din Dominion, Nova Scoția, notează Noi.md cu referire la libertatea.ro.


Andrew Aldridge, managerul casei de licitații, consideră că, deși alte cîteva meniuri de la clasa I au supraviețuit naufragiului și scufundării care a dus la moartea a 1.500 de oameni, nu se cunoaște niciunul din această seară de 11 aprilie. Foarte probabil, meniul opulent de cină pentru 11 aprilie a fost luat de pe navă ca amintire.

1
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?