COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Plahotniuc își vinde activele din Moldova. Detalii ascunse din tranzacția Bass System SRL

Plahotniuc își vinde activele din Moldova. Detalii ascunse din tranzacția Bass System SRL

Grupul tehnologic S&T AG din Austria, unul dintre cei mai importanți furnizori de servicii și soluții IT în Europa Centrală și de Est a cumpărat o cotă de 51% din capitalul firmei Bass Systems SRL din Moldova, scrie mold-street.com.

Tranzacția a fost efectuată pe 28 august 2019 și anunțată de Bursa din Taiwan, ca parte a unei operațiuni a producătorului de calculatoare industriale Hua Han, ce face parte din gigantul Foxconn Technology Group. Ultimul este acţionar majoritar al grupului Ennoconn, ce deţine peste 26% din capitalul S&T AG din Austria.

5,74 milioane de euro pentru o cotă de 51%


Potrivit presei din Taiwan, valoarea totală a tranzacției este de 5.739.000 euro pentru o participație de 51% la capitalul social al Bass Systems SRL din Moldova.

Totodată, este specificat că S&T AG au cumpărat participaţia de la o persoană fizică şi nu de la o companie. Cine este această persoană fizică nu este specificat.

Plahotniuc își vinde activele din Moldova

Potrivit unor surse care și-au dorit să-și păstreze anonimatul, în anii 2000 Grupul tehnologic S&T AG a mai încercat să pătrundă pe piața din Republica Moldova. Atunci compania crease, împreună cu omul de afaceri Alexandru Copacinschi, - S&T Mold. Afacerea nu a avut sorți de izbindă, dat fiind faptul că Vlad Plahotniuc fondase Bass Systems. Pe parcursul mai multori ani, Plahotniuc împreună cu parnerul său de afaceri Petru Onisim a impus toate organele de stat să lucreze exclusiv cu compania Bass Systems. Mai mult decît atît, o bună parte din proiectele inițiate de companie așa și nu au fost duse pînă la capăt. Iar acum, Grupul tehnologic S&T AG din Austria încearcă pentru a două oară să intre pe piața moldovenească.

De menționat că potrivit portalului Openmoney.md, din 2013, Bass Systems a cîștigat contracte cu statul în valoare de 3 miliarde de lei. În special, compania s-a angajat în sprijinirea sistemului de informații Asycuda World pentru Serviciul Vamal, din 2016 pînă în 2018. Valoarea contractului a fost de 52 de milioane de lei. Tot în 2016, Bass Systems a cîștigat o licitație pentru automatizarea proceselor de afaceri și a soluțiilor IT pentru Ministerul de Interne. Valoarea acestui contract este de 14,3 milioane de lei.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load