TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Cîți bani au trimis în Moldova muncitorii migranți?

Cîți bani au trimis în Moldova muncitorii migranți?

În septembrie 2019, prin intermediul băncilor licențiate au fost transferate din străinătate în favoarea persoanelor fizice mijloace bănești în valoare netă de 100,45 mil. USD, în creștere cu 2,9 la sută comparativ cu septembrie 2018.


În același timp, în perioada ianuarie-septembrie 2019, volumul total al transferurilor bancare de mijloace bănești din străinătate în favoarea persoanelor fizice din Republica Moldova a constituit 903,33 milioane dolari SUA, cu 5,5 la sută mai puțin decît în aceeași perioadă a anului precedent.


Despre aceasta a anunțat Banca Națională a Moldovei, menționînd că în structura pe valute a transferurilor din străinătate în favoarea persoanelor fizice, transferurilor în euro le-a revenit ponderea de 55,6 la sută (în creștere cu 7,4 p.p., comparativ cu septembrie 2018), urmate de transferurile în dolari SUA - 40,2 la sută (în descreștere cu 4,5 p.p.) și cele în ruble rusești – 4,2 la sută (în descreștere cu 2,9 p.p.).


Potrivit BNM, suma transferurilor de mijloace bănești din străinătate efectuate în favoarea persoanelor fizice din Moldova sînt convertite din moneda de transfer în dolari americani la cursul oficial al BNM la data transferului. Atît originea, cît și destinația acestor sume pot avea un caracter diferit.


Acestea includ, pe lîngă transferurile migranților moldoveni, și alte transferuri de mijloace bancare: transferul salariilor către persoanele fizice-rezidente de la reprezentanții nerezidenților (instituții financiare internaționale, organizații internaționale, agenți economici străini) din Moldova, transferuri în favoarea cetățenilor străini, aflați temporar pe teritoriul Moldovei, pensii sociale, indemnizații, ajutoare pentru îngrijirea copilului.


Datele BNM nu includ tranferurile prin intermediul băncilor din partea stîngă a Nistrului.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load