COVID-19 în MOLDOVA

În Moldova vin din ce în ce mai puțini bani de la muncitorii migranți

În Moldova vin din ce în ce mai puțini bani de la muncitorii migranți

Transferurile de bani în Moldova continuă să scadă.

Potrivit Băncii Naționale a Moldovei, în luna august 2019, prin intermediul băncilor licențiate au fost transferate din străinătate în favoarea persoanelor fizice mijloace bănești în valoare netă de 99,38 mil. USD, în scădere cu 2,6 la sută comparativ cu august 2018.

În total, pe parcursul perioadei ianuarie-august 2019, volumul total al transferurilor bancare de mijloace bănești din străinătate în favoarea persoanelor fizice din Republica Moldova a constituit 802,88 milioane dolari SUA, cu 6,5 la sută mai puțin decît în aceeași perioadă a anului precedent.


Potrivit BNM, în august 2019, comparativ cu perioada similară a anului precedent, fluctuațiile cursului de schimb al valutelor față de dolarul SUA au contribuit cu 2,0 puncte procentuale la scăderea totală a valorii transferurilor din străinătate în favoarea persoanelor fizice, însă, de facto (eliminîndu-se efectul cursului de schimb prin recalcularea sumelor la cursul perioadei respective a anului precedent), a fost înregistrată o diminuare a volumului transferurilor cu 0,6 la sută.

În structura pe valute a transferurilor din străinătate în favoarea persoanelor fizice prin SRB, transferurilor în euro le-a revenit ponderea de 54,5 la sută (în creștere cu 8,3 p.p., comparativ cu august 2018), urmate de transferurile în dolari SUA - 40,4 la sută (în descreștere cu 5,8 p.p.) și cele în ruble rusești – 5,1 la sută (în descreștere cu 2,5 p.p.).

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load