Transnistria stiri: 1375
Eurovision stiri: 499

BNM pune în circulație moneda „Mărțișorul – simbol al primăverii”

1 mar. 20:00   Societate
2651 0

Începînd cu 1 martie 2024, Banca Națională a Moldovei pune în circulație în scop numismatic, în principal, moneda „Mărțișorul – simbol al primăverii”, care va completa seria „Sărbătorile, cultura, tradițiile Moldovei”.

Cu acest prilej, guvernatoarea BNM, Anca Dragu, afirmă că Banca Națională a emis această monedă pentru a pune în valoare valențele mărțișorului.

„Vă îndemn să valorificăm acest simbol inedit, care ne leagă prin tradiție. Astăzi, BNM vă aduce un mărțișor mai deosebit. Este mai mult decît o lucrare din metal prețios. Mărțișorul este inclus în lista reprezentativă UNESCO a patrimoniului cultural imaterial al umanității. Sperăm ca moneda să vă aducă bucurie și să vă amintească de frumusețea și bogăția tradițiilor neamului nostru”, spune Anca Dragu.

Moneda dedicată mărțișorului este bătută în argint, are un design color și a fost emisă într-un tiraj de 1200 de unități.


Moneda este ambalată în capsulă de metacrilat transparent și în cutie de prezentare, fiind însoțită de un certificat de autenticitate cu un cod QR, care la scanare redirecționează către pagina web a Băncii Naționale cu informația despre caracteristicile monedei. Certificatul de autenticitate este semnat de guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei.

Monedele și bancnotele jubiliare şi comemorative, precum și alte articole numismatice emise de Banca Naţională a Moldovei sînt comercializate prin intermediul băncilor licențiate.

FOTO Monedă-Mărțișor. Banca Națională a Moldovei marchează în mod inedit prima zi de primăvară

4
1
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?