Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 510

REŢETA ZILEI: Mititei

29 feb. 2020,, 18:00   Externe
3510 0

Mod de preparare:

Carnea se taie bucăţele cîte 30-50 g, se sărează, se lasă într-un vas la temperatura camerei pentru 2-3 ore, apoi se acoperă cu un capac şi se pune la rece pentru 24 ore. Carnea se dă prin maşina de tocat, apoi slănina şi usturoiul. În tocătură se adaugă piperul, ardeiul, bicarbonatul de sodiu, apa sau bulionul rece, se amestecă bine şi se pune la rece pentru 3-4 ore. Se demontează cuţitul şi reţeaua maşinii de tocat si se montează tubul în formă de pîlnie. Pentru ca mititeii să nu se lipească, tubul şi mîinile se ung cu ulei. Tocătura se dă prin maşina de tocat, formîndu-se nişte cîrnăciori nu prea mari, care se pun într-o tavă unsă cu ulei, iar pînă la prăjire se ţin la rece.

Mititeii se prăjesc la grătar, întorcîndu-se periodic ca să se rumenească bine pe toate părţile. Mujdeiul se serveşte separat.

Ingrediente:


800 g carne,

30 g slănină,

4-5 căţei de usturoi,

½ linguriţă bicarbonat de sodiu,

4-5 linguri apă,

3-4 linguri mujdei,

sare,

piper negru și roșu măcinat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?