COVID-19 în MOLDOVA

Există leac împotriva mahmurelei? Oamenii de știință finlandezi spun că l-au găsit

Există leac împotriva mahmurelei? Oamenii de știință finlandezi spun că l-au găsit

Cercetătorii finlandezi au găsit leacul împotriva mahmurelii pe care l-au testat deja cu succes.

O doză de 1.200 miligrame din aminoacidul L-cysteina reduce starea de greață și durerea de cap provocate de alcool. O doză de 600 miligrame din acest aminoacid ajută la ameliorarea stresului și a anxietății, potrivit unui studiu publicat în revista Alcohol and Alcoholism de cercetătorii de la Universitatea din Helsinki și Universitatea din Finlanda de Est, notează Bloomberg, scrie dcbusiness.ro.

Studiul a avut 19 voluntari bărbați sănătoși, care au consumat doze de alcool de 1,5 grame pe kilogram pe parcursul a trei ore într-un cadru controlat. Subiecții au fost apoi rugați să înghită comprimate placebo sau L-cisteină conținînd suplimente de vitamine.


Cercetătorii spun că, pe lîngă reducerea sau chiar eliminarea completă a mahmurelii, L-cisteina ajută, de asemenea, la „reducerea nevoii de a bea de a doua zi”, reducînd astfel riscul dependenței de alcool.

Consumul de băuturi alcoolice este obișnuit în Finlanda, cu mai mult de jumătate de milion de finlandezi considerați a fi în risc de consumul excesiv de băut.

Cercetătorii au primit finanțare de la Catapult Cat Oy, care vinde suplimente de L-cisteină.

Studiul a întîmpinat anumite dificultăți. Unii participanți nu au putut să consume tot alcoolul necesar și au trebuit să fie excluși, unii au avut un nivel de toleranță atît de mare încît nu au prezentat simptome de mahmureală; iar unii au fost eliminați pentru că au insistat să depășească doza, îndreptîndu-se către bar, a declarat presei finlandeze cercetătorul Markus Metsala.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load