X 
Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4027

Trei persoane, cercetate pentru uz de acte falsificate

24 apr. 12:45   Societate
3657 0

Angajații Poliției de Frontieră au inițiat cercetări pe numele a trei persoane care dețineau documente cu semne de falsificare. Incidentele au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, la trecerea frontierei moldo-romîne, notează Noi.md.

Potrivit Poliției de Frontieră, într-un caz este documentat un conațional în vîrstă de 31 de ani, originar din raionul Leova, care s-a prezentat în punctul de trecere a frontierei Leova, pe direcția ieșire din Republica Moldova.

Printre documente, polițista de frontieră a supus verificării și permisul de conducere, care ar fi emis de către autoritățile poloneze. În cadrul cercetărilor primare, cu ajutorul tehnicii speciale, oamenii legii au stabilit că permisul de conducere este falsificat.

"Moldoveanul a declarat că ar fi obținut personal permisul, conform procedurilor legale pe cînd se afla în Republica Cehă. Bărbatului i-a fost autorizată trecerea frontierei în baza permisului de conducere valabil, eliberat de către autoritățile de baștină. De asemenea, în punctul de trecere a frontierei Giurgiulești-Galați este cercetat un alt șofer, cetățean al Ucrainei, care s-a prezentat pe direcția intrare în țară, la volanul unui camion. În timpul controlului de specialitate, polițistului de frontieră i-a părut suspect permisul de conducere, pretins a fi eliberat de către autoritățile ucrainene. Actul în mod clar era diferit de cele originale. În cadrul audierilor, bărbatul de 48 de ani a invocat diverse motive, prin intermediul căruia a intrat în posesia permisului de conducere falsificat", spune Poliția.

Cea de-a treia ilegalitate a fost înregistrată în punctul de trecere a frontierei Sculeni, fiind documentat un cetățean ucrainean în vîrstă de 22 de ani. Acesta s-a prezentat în calitate de pasager la o rută ocazională „Moldova-Germania". În baza analizei de risc, s-a efectuat controlul adițional în linia a doua, în urma căruia polițiștii de frontieră au depistat un permis de conducere pretins a fi emis de țara sa de origine.


Conform procedurilor, cele trei documente falsificate au fost ridicate și urmează să fie supuse expertizei în laboratorul criminalistic al IGPF.

Cercetările continuă în vederea elucidării tuturor circumstanțelor.

2
1
2
4
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?