Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Meteoritul descoperit lînga Berlin are o structură unică

9 feb. 04:08   Externe
1985 0

Cercetătorii de la Muzeul Naturii din Berlin, Universitatea Liberă din Berlin și Centrul Aerospațial German au descoperit un meteorit de mărimea unei nuci pe un cîmp din orașul Ribbeck, la aproximativ 80 de kilometri nord-vest de Berlin.

Analizele acestui specimen cosmic au arătat că acesta aparține unui grup rar de acondrite cunoscute sub numele de obrite.

În total, se cunosc 87 de mostre de meteoriți de acest tip din 17 locuri din întreaga lume.

Dr. Ansgar Greschake a declarat: "În baza comparației cu căderea Obres, am reușit să facem relativ repede o clasificare aproximativă a meteoriților Ribbeck", transmite Noi.md cu referire la techno.nv.ua

El a subliniat importanța colecțiilor științifice pentru cercetare. Potrivit doctorului Christopher Hamann, care a participat la clasificarea inițială, obres se deosebesc la exterior de alți meteoriți, prin nuanța lor mai deschisă și compoziția de silicați de magneziu, enstatite și forsterite. Ei se numără printre descoperirile rare și sînt greu de detectat din cauza structurii lor unice.


Se presupune că corpul părinte al obrites ar fi avut o istorie grea, dar originea sa exactă nu se cunoaște încă. Printre ipoteze se numără asteroizii de tip E, care au adesea o suprafață de acondrituri, precum și posibilitatea de a proveni de la obiectul din apropierea Pământului 3103 Eger, care este, de asemenea, de tip E, sau chiar de la o altă planetă, cum ar fi Mercur.

Această descoperire deschide noi orizonturi pentru înțelegerea obiectelor cosmice și a impactului lor asupra Pămîntului.

0
1
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?