Cum este mai bine să fii la locul de muncă?

Cum este mai bine să fii la locul de muncă?

Potrivit unui studiu realizat de către Adam Grant, profesor la Universtitatea din Pennsylvania, altruismul la muncă poate duce la epuizare şi, în mod ironic, îi poate afecta pe cei pe care încerci să îi ajuţi, scri Business Magazin.

Sîntem deseori tentaţi să îi ajutăm pe alţii înainte de a ne ajuta pe noi înşine, iar acest lucru se reflectă asupra modului în care relaţionăm cu colegii de muncă. Dar cercetătorii atrag acum atenţia că acest lucru ar putea avea efecte negative. Potrivit unui studiu realizat de către Adam Grant, profesor la Universtitatea din Pennsylvania, altruismul la muncă poate duce la epuizare şi, în mod ironic, îi poate afecta pe cei pe care încerci să îi ajuţi, potrivit Business Magazin.

"Chiar dacă cei care lucrează mai mult decît li se cere sînt printre cei mai apreciaţi oameni din companie, ei sînt şi cei mai predispuşi la epuizare din cauza efortului", a spus Grant într-un interviu acordat Harvard Business Review.

"Atunci cînd nu se protejează, investiţia lor în a-i ajuta pe alţii poate duce la rămînerea în urmă în ceea ce priveşte propriile sarcini."

Autorii studiului atrag atenţia că sînt trei lucruri importante atunci cînd vrei să-i ajuţi pe alţii: "alegeţi cu grijă modul în care îi ajutaţi, momentul în care îi ajutaţi şi mai ales oamenii pe care îi ajutaţi."
 
Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load