Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4051

Tot mai mulți pensionari aleg să își completeze stagiul de cotizație

24 apr. 10:15   Societate
2561 0

Zeci de mii de moldoveni, ieșiți deja la pensie, aleg să se întoarcă în cîmpul muncii, pentru a-și completa stagiul de muncă și, respectiv, a cotiza mai mult, iar într-un final, să aibă parte de pensii mai mari.

De la începutul anului 2024, CNAS a aprobat deja peste 41 de mii de cereri din partea cetățenilor care își doresc să muncească din nou. Alte 5 mii sînt urmează a fi procesate.

„Persoanele conștientizează, cu părere de rău, deja aflîndu-se în sistemul de pensii, și își dau seama că uite, eu dacă mai vreau o majorare la pensie, trebuie să contribui. Noi vrem astfel de conștientizări să aibă și tinerii pînă a ieși la pensie”, a spus șefa Casei Naționale de Asigurări Sociale (CNAS), Elena Țîbîrnă, în cadrul ediției de marți, 23 aprilie, a emisiunii „Întreabă Ghețu” de la TV8.

Șefa CNAS a mai precizat că este necesară o contribuție de cel puțin doi ani după ce a fost stabilită inițială. Ulterior, pensia este recalculată, iar suma se adaugă la cea inițială.

„De exemplu, pentru doi ani avem acum un adaos la pensie deja de circa 551 de lei pentru doi ani de activitate”, a menționat Elena Țîbîrnă.


La începutul lunii ianuarie, la CNAS erau înregistraţi 674,8 mii pensionari.

0
0
0
4
13

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?