Transnistria stiri: 1445
Preşedintele stiri: 4063

Foști angajați ANSA vin cu acuzații către directorul instituției. Care este motivul

10 apr. 11:43   Societate
1988 0

Trei foști angajați din Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor au organizat astăzi, 10 aprilie, o conferință de presă, aducînd acuzații grave directorului general, Radu Musteața.

Pentru a elucida cazurile de abuz la care sînt supuși, ei au adresat un demers conducerii Republicii Moldova, notează Noi.md.

Potrivit foștilor angajați, directorului general, Radu Musteața, prin formarea ad-hoc a unor comisii, a evaluat și a sancționat angajații, după care i-a concediat sub pretexte neîntemeiate. În cadrul briefingului foștii angajați au vorbit despre abaterile și ilagalitățile care au loc în cadrul agenției referitor la salariați.

Fostă șefa adjunct ANSA, Gradinarul Cristina, care a activat începînd cu anul 2018 a vorbit despre lucrurile care au luat o întorsătură după schimbarea conducerii ANSA.

''Odată cu schimbarea conducerii ANSA care a avut loc în octombrie 2021, lucrurile au început să ia întorsături drastice și masive. Personal am fost invitată în cabinetul directorului general, unde Radu Mustață fără nici o discuție și explicație mi-a spus să scriu cerere de eliberare, în caz contrar el se va ocupa de asta. Eu evident am refuzat și din acel moment au început presiunile psihologice ca să pun cerere de demisie. Ele sau manifestat prin refuz de acordare concediu, prin lipsa comunicări au fost depuse doua sesizări pentru a fi inițiat un dosar penal. Ca urmare la aceste acțiuni am fost eliberată cu sancțiune" , spune Gradinarul Cristina.


O experiență asemănătoare a avut și Alexandru Prodan, medic veterinar cu o experiență în funcție publică de mai bine de 20 de ani.

Potrivit lui în luna octombrie, cînd a fost numit Radu Musteata în calitate de Director General ANSA, acesta a fost impus să scrie cerere de eliberare din funcție de șef al Subdiviziunii teritoriale pentru Siguranța Alimentelor Florești.

Acesta spune că în noiembrie 2021 a fost eliberat prin ordinul semnat de Radu Musteața din motiv că nu ar face parte din echipa pe care și-o dorește directorul nou numit.

"Radu Musteață m-a invitat la discuție și mi-a zis ca nu fac parte din echipa asta. El mi-a zis că va face tot posibilul ca eu să fiu eliberat din funcție" spune Alexandru Prodan.

Cazuri similare au avut loc și cu Dumitru Puha, șeful Subdiviziunii Bălți, experiența de peste 10 ani, Maximenco Serghei, șeful subdiviziunii Cahul, cu o experiență de peste 10 ani în cadrul ANSA și Tudor Moraru cu o experiență profesională de peste 15 ani, șeful subdiviziunii Soroca.

Aceștia au făcut un apel către Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, Prim-ministrul Republicii Moldova, Dorin Recean, Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare, Vladimir Bolea cu rugămintea de a atrage atenția la cele întîmplate.

Conducerea ANSA nu a comentat deocamdată acuzațiile.

4
0
0
0
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?