Cît de des prima țigară poate provoca depedență

Cît de des prima țigară poate provoca depedență

Cel puţin 61% dintre persoanele care încearcă să fumeze o ţigară devin, cel puţin temporar, dependenţi, sugerează rezultatele unui studiu realizat de Universitatea Queen Mary din Londra.


Descoperirea a fost realizată în urma analizării a 215.000 de participanţi şi furnizează detalii importante cu privire la reducerea experimentării fumatului în rîndul adolescenţilor, informează ScienceDaily. 


''Este pentru prima oară cînd avem dovezi considerabile ce sugerează că o singură ţigară fumată poate provoca dependenţă temporală,'' a declarat profesorul Peter Hajek din cadrul universităţii. ''În cadrul dezvoltării oricărui tip de comportament de dependenţă, tranziţia de la o simplă experimentare la un obicei zilnic este foarte importantă, deoarece în acel moment o activitate recreaţională devine o necesitate compulsivă. Am descoperit că trecerea de la  <<prima ţigară>> la <<fumatul zilnic>> este extrem de mare. Aşadar ar trebui prevenită în primul rînd experimentarea,'' a adăugat el. 


În cadrul studiului au fost utilizate baze de date din cadrul a opt cercetări realizate în Marea Britanie, SUA, Australia şi Noua Zeelandă. 


Aproximativ 60% dintre participanţi au afirmat că au încercat cel puţin o dată să fumeze, iar 68% dintre participanţi au declarat că au ajuns să fumeze zilnic. 


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load