COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Ce medicamente trebuie să iei dacă ai mîncat prea mult?

Ce medicamente trebuie să iei dacă ai mîncat prea mult?

În ziua de Crăciun, mulți mănîncă prea mult și din acest motiv se simt nevoiți să apeleze la medicamente.

Vă prezentăm așadar medicamentele pe care le puteți lua dacă ați mîncat prea mult, însă sfatul nostru este să fiți cumpătați cu alimentele și alcoolul consumat!

Faceți pauză de cîteva ore între mese și doar gustați din fiecare preparat de Crăciun, astfel încît să nu fiți nevoiți să apelați la medicamente sau chiar să ajungeți la spital!


Iată ce e de făcut pentru a scapa de senzatia de stomac plin:

Apă cu lămîie

Apa caldă în combinatţie cu zeama de la jumătate de lămîie reprezintă un amestec ideal pentru a curăţa intestinele şi pentru a grăbi procesul de slăbire. Acidul din lămîie favorizează topirea grăsimilor şi previne apariţia problemelor gastrice

Oţet

Nutriţioniştii recomandă asocierea unei mese cu o lingură de oţet, preferabil în salată, mai ales datorită faptului că reglează nivelul zahărului din sînge, după consumul de mîncare bogată în carbohidraţi. Acest lucru îi ajută pe cei care suferă de diabet.

Ceai

O ceaşcă de ceai poate fi foarte benefică în problemele de digestie care apar în urma supraalimentarii ocazionale. Este foarte bun ceaiul de mentă, rozmarin, salvie, sau busuioc. Ceaiul calmează stomacul şi previne balonarea.

Plimbare

Deşi ultimul lucru pe care doriţi să îl faceţi după ce mîncaţi este activitatea fizică, asta este exact ceea ce trebuie să faceţi pentru a ajuta organismul să digere alimentele în exces. Experţii recomandă mersul pe jos, deoarece îmbunătăţeşte digestia şi absorbţia alimentelor.

Dacă aceste tratamente alternative nu au niciun rezultate, puteți lua o serie de medicamente precum:

colebil

triferment

dygenzim

cărbune medicinal

capsule cu ulei esenţial de mentă (Carbichol)

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load