Transnistria stiri: 1445
Preşedintele stiri: 4068

Piața comercializării medicamentelor de uz uman: Consiliul Concurenței a pornit o investigație

26 apr. 13:30   Societate
2198 0

Consiliul Concurenței a organizat, pe 18 și 22 aprilie 2024, două ședințe consultative cu reprezentanții Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale și Centrului pentru Achiziții Publice Centralizate în Sănătate, la care au fost discutate problemele de ordin concurențial în sectorul farmaceutic.

Discuțiile au avut loc în contextul investigației utile de cunoaștere a pieței comercializării medicamentelor de uz uman în Republica Moldova, inițiată de Consiliul Concurenței, notează Noi.md.

"Investigația are ca obiectiv principal înțelegerea dinamicii pieței medicamentelor de uz uman, inclusiv identificarea eventualelor deficiențe, potențialelor obstacole sau practici anticoncurențiale care ar putea afecta buna funcționare a acestei piețe esențiale pentru sănătatea publică.

În cadrul acestei investigații, Consiliul Concurenței va analiza atent comportamentul actorilor din domeniu, practicile de tranzacționare, legislația, precum și orice alte aspecte relevante care pot influența competitivitatea și transparența pieței medicamentelor de uz uman.

După încheierea ședințelor consultative, urmează a fi organizate întîlniri cu întreprinderile care activează pe această piață și cu alte părți interesate".


În urma finalizării investigației utile de cunoaștere a pieței, Consiliul Concurenței va face publice concluziile și recomandările sale, în scopul îmbunătățirii mediului concurențial și asigurării unui acces cît mai larg și echitabil al populației la medicamente de calitate.

2
0
1
2
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?