Ruslan Codreanu pare a fi pregătit să participe la alegerile locale

Ruslan Codreanu pare a fi pregătit să participe la alegerile locale

Primarul general interimar al municipiului Chișinău, Ruslan Codreanu, îndeamnă toate partidele politice să sprijine candidatura sa, dacă o va înainta, pentru următoarele alegeri locale.


Totodată, Ruslan Codreanu spune că nu a luat o decizie referitor la participarea în următorul scrutin pentru fotoliul de primar. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la postul de televiziune N4, transmite IPN.


„Eu sînt foarte conștient. Nu sînt nici aventurier, nici nu vreau să fac experimente cu viața mea pentru că am niște ani în cariera de funcționar public, de asta eu încă nu am luat o decizie. Există motive suficiente pentru care să vreau să candidez, dar la fel de multe motive argumentate pentru care să nu vreau să candidez. Dar cu siguranță nu vreau să fac experimente pe municipiul Chișinău”, a afirmat Ruslan Codreanu.


Dacă își va înainta candidatura, Ruslan Codreanu spune că nu a decis nici dacă va candida independent sau va reprezenta un partid politic.


„Există risc să mergi independent. Și riscul major să mergi independent este lipsa sau ruptura pe care o ai cu Consiliul Municipal Chișinău în eventualitatea în care fără CMC este greu să faci ceva. Este posibil, dar este greu. Certuri în CMC sau rupturi în Consiliu nu trebuie să existe. Consiliul trebuie să ia decizii, iar Primăria trebuie să le execute. CMC trebuie să aprobe bugetul, Primăria trebuie să-l realizeze. Să mergi independent este utopic”, a declarat primarul interimar.


Ruslan Codreanu a devenit, în anul 2015, consilier municipal în Chișinău, în noiembrie 2017 a fost numit viceprimar al municipiului Chișinău, iar pe 25 aprilie 2018 a preluat interimatul funcției de primar în Chișinău.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load