Transnistria stiri: 1417
Eurovision stiri: 504

CEC: Astăzi, începe perioada electorală pentru alegerile locale noi și parțiale din 19 mai 2024

19 feb. 11:00   Societate
1841 0

Comisia Electorală Centrală (CEC) anunță că astăzi, 19 februarie 2024, începe perioada electorală pentru alegerile locale noi și parțiale din 19 mai 2024.

Principalele acțiuni în perioada electorală constau în constituirea și organizarea activității organelor electorale inferioare, înregistrarea grupurilor de inițiativă și a candidaților la funcția de primar și consilier local, constituirea și organizarea secțiilor de votare, actualizarea și publicarea listelor electorale, informarea alegătorilor și instruirea funcționarilor electorali, monitorizarea alegerilor și reflectarea lor în mass-media, organizarea votării și totalizarea rezultatelor scrutinului, notează Noi.md.

Conform prevederilor legale, perioada electorală se va încheia odată cu confirmarea rezultatelor alegerilor și validarea mandatelor de primar și consilier în consiliile locale.

Pe 19 mai 2024, vor avea loc alegeri locale noi pentru o nouă componență a consiliilor locale în localitățile Cairaclia, raionul Taraclia, Chioselia Rusă și Cotovscoe din UTA Găgăuzia, dar și pentru alegerea primarului în comuna Tîrnova, raionul Dondușeni, orașul Bucovăț, raionul Strășeni, satul Sagaidac, raionul Cimișlia și comuna Hănăsenii Noi, raionul Leova.

Alegeri parțiale vor fi desfășurate în comuna Cealîc, raionul Taraclia pentru o nouă componență a consiliului local, dar și pentru alegerea primarului în localitățile Chioselia Rusă și Cotovscoe din UTA Găgăuzia.

0
0
1
2
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?