COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Hotărîri importante ale autorităților municipale în lupta cu noul COVID-19

Hotărîri importante ale autorităților municipale în lupta cu noul COVID-19

Capitala este gestionată în continuare de responsabilii din toate structurile, iar aparatul primăriei, dar și angajații, inclusiv a direcțiilor și întreprinderilor vor lucra într-un regim special, preponderent exercitînd munca la domiciliu. Cei care totuşi trebuie să fie la serviciu, vor fi echipați cu măști, mănuși, iar la locul de muncă sînt instalate dozatoare cu dezinfectante.

Despre aceasta anunță pe pagina sa de facebook, primarul general al capitalei, Ion Ceban.

Totodată, potrivit acestuia Direcția generală asistență socială și sănătate a creat o Celulă de criză pentru a monitoriza situația beneficiarilor de asistență socială. Activitatea Celulei a început astăzi și constă în informarea în masă a beneficiarilor de asistență socială despre măsurile de precauție privind prevenirea îmbolnăvirii cu COVID-19 și monitorizarea zilnică a situației persoanelor în etate și persoanelor cu dezabilități, singuratice.


Potrivit primarului, voluntarii care doresc să ajute persoanele în vîrstă și persoanele cu necesităţi speciale, să-și coordoneze acțiunile cu Direcțiile teritoriale de asistență socială și/sau cu responsabilii Direcției generale asistență socială și sănătate. Lucrătorii medicali sînt echipați cu mănuși, măști, dezinfectante, termometre. Persoanele aflate în carantină vor fi supravegheate prin telefon după locul de trai, iar rețetele prescrise pentru medicamentele compensate pentru o perioada maximă de 3 luni, vor fi eliberate la registratură, sau distribuite acasă pentru peroanele care nu se pot deplasa.

Pentru informații suplimentare referitor la COVID-19, îndemn cetățenii să telefoneze la linia verde a Agenției Naționale pentru Sănătate Publică: 0-800-123-00 sau linia verde a Direcție generale asistență socială și sănătate: 022-27-27-14, sau 112.

Pentru că ne pasă de sănătatea fiecărui cetăţean al capitalei facem tot posibilul pentru a opri răspîndirea virusului COVID 19.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load