COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Dinamica distribuției Covid-19 este dezamăgitoare, declarație

Dinamica distribuției Covid-19 este dezamăgitoare, declarație

Primăria Chișinău nu este întotdeauna de acord cu deciziile Comisiei Naționale Extraordinare pentru Sănătate Publică, dar este obligată să le supună. Aceasta a declarat primarul general Ion Ceban, după mai multe critici. Dacă după închiderea piețelor din capitală ar fi fost introdusă o carantină de 3 săptămîni, atunci situația ar fi fost altfel.

„Astăzi, statisticile sînt dezamăgitoare, însă locuitorii s-au relaxat. Există, de asemenea, o categorie de cetățeni care nu cred în pericolul coronavirusului sau cred că nu îi va afecta. Dar totul este mult mai rău decît pare la prima vedere. Nu te poți relaxa Noi, la Chișinău, facem și vom face tot ce ne stă în putere pentru a preveni răspîndirea Covid-19, dar dacă dinamica actuală a ratei incidenței va continua, va fi foarte dificil”, a spus Ceban.

În ceea ce privește posibila introducere a carantinei în capitală, primarul general a menționat că în prezent nu există un astfel de risc, întrucît pragul de incidență pentru Chișinău, după care trebuie declarată carantina, este de 8.200 de persoane. Pînă în prezent, aproximativ 2 mii de cazuri active de coronavirus sînt în municipalitate. În plus, Ceban a subliniat că închiderea capitalului pentru carantină ar presupune o colaps economic.


Reamintim că mai devreme Ion Ceban a dat asigurări că municipalitatea nu încetează să dezinfecteze locurile publice din oraș și i-a îndemnat pe locuitorii Chișinăului să nu le permită copiilor lor să viziteze locurile de joacă din curți.

Conform celor mai recente date ale Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, în ultimele 24 de ore, în Moldova au fost detectate 296 de cazuri noi de infecție cu coronavirus. De asemenea, Covid-19 a provocat moartea a încă 4 persoane.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load