COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Pandemia nu i-a oprit pe moldoveni să își cumpere mașini

Pandemia nu i-a oprit pe moldoveni să își cumpere mașini

Piața auto din R. Moldova și-a revenit în această vară, după o stagnare în perioada lunilor martie-iunie curent din cauza pandemiei de COVID-19.

Astfel, în primele șapte luni ale anului curent, cetățenii R. Moldova au cumpărat circa 15 mii de automobile, iar experții prognozează că numărul de tranzacții ar putea să-l depășească pînă la finele anului pe cel înregistrat în 2019, transmite ziarulnational.md.


În prezent în R. Moldova sînt înregistrate 663,8 mii de automobile, cu 15 mii mai mult decît la finele anului 2019 și de 1,7 ori mai multe decît acum zece ani.

„Partea proastă a acestui proces este că moldovenii cumpără mașini, dar nu prea construiesc drumuri. Astfel, anul acesta avem 73 de automobile la un km de drum cu îmbrăcăminte rigidă, cea ce înseamnă o densitate de 4,5 ori mai mare decît acum 30 de ani. Situația în Chișinău este mult mai dificilă. Cea mai mare parte a rețelei de drumuri a fost construită în anii 70-80, cînd în Chișinău erau înregistrate 8-15 mii de automobile, iar în prezent numărul lor a crescut de peste 20 de ori, fără o creștere corespunzătoare a rețelei de drumuri. Drept consecință, în prezent în mun. Chișinău sînt 207 automobile la un km de drum cu îmbrăcăminte rigidă, ceea ce este de 2,1 ori mai mult decît acum 20 de ani și de 18 ori mai mult decît acum 50 de ani. Asta fără a ține cont de miile de mașini ale celor care locuiesc în Chișinău, dar au viză de reședință în altă localitate”, a calculat expertul Veaceslav Ioniță.

Lider al vînzărilor de automobile noi continuă să fie Dacia Logan.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load