X 
Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4032

Doriți să plecați cu mașina în Germania? Ministrul Transportulrilor din această țară plănuiește ceva

12 apr. 15:21   Externe
2316 0

Ministrul german al Transporturilor ameninţă că va interzice circulaţia cu maşina în weekenduri pentru a îndeplini obiectivele climatice.

"Faptul că amendamentul nu este încă în vigoare duce la incertitudini juridice şi factuale considerabile", a scris ministrul Volker Wissing într-o scrisoare adresată liderilor grupurilor parlamentare ale coaliţiei.

"Acest lucru nu serveşte nici climatului, nici reputaţiei guvernului federal", a mai adăugat oficialul, notează Noi.md cu referire la mediafax. Modificarea planificată a legii de reducere a emisiilor permite ca obiectivele climatice să fie revizuite prin examinarea tuturor sectoarelor împreună, nu individual.

Dacă obiectivul global nu este atins doi ani la rînd, atunci guvernul federal urmează să decidă în ce sector şi cu ce măsuri se va atinge cantitatea totală permisă de emisii de dioxid de carbon pînă în 2030.

În cazul în care reformele planificate nu vor fi adoptate de parlament pînă la 15 iulie, Wissing avertizează că Ministerul Transporturilor va fi obligat să prezinte un "program de acţiune imediată care să asigure respectarea nivelurilor anuale de emisii ale sectorului transporturilor" pînă în 2030, ceea ce ar include o interdicţie de a conduce în weekenduri.


4
2
1
0
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?