TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Sistemul nostru solar este prins într-o bulă de plasmă

Sistemul nostru solar este prins într-o bulă de plasmă

Misiunea Voyager 2, aflată la marginea sistemului nostru solar, a înregistrat temperaturi de 49.426 grade Celsius.


Ce se află la marginea sistemului nostru solar reprezintă, în mare măsură, un mister pentru oamenii de ştiinţă. În aceste condiţii, continuarea activităţii misunii Voyager-2 se dovedeşte a fi singurul instrument care poate să îi ajute să desluşească misterele din acea regiune îndepărtată.


Unul dintre fenomenele pe care Voyager le-a identificat la marginea sistemului nostru solar este prezența unei bule de plasmă. După cum arată rapoartele cercetătorilor, sonda a măsurat temperaturi de aproape 50.000 de grade Celsius la graniţa sistemului nostru solar cu spaţiu interstelar. În prezent, pare că sonda poate rezista problemelor cu temperatura extrem de rificatî la „graniță”, totuşi, pe viitor, oamenii de ştiinţă de la NASA îşi fac griji cu privire la integritatea scuturilor termice, notează Futurism.


Un studiu recent, publicat în Nature Astronomy, în care cercetătorii au analizat datele colectate de către Voyager şi au ajuns la concluzia că sistemul nostru solar este prins într-o bulă de plasmă. În aceste condiţii, cercetătorii de la NASA sînt de părere că Voyager nu a ajuns încă în spaţiul interstelar şi că se află într-o regiune intermediară a cărei existenţă nu a fost luată în calcul anterior.


Cercetătorii au teoretizat faptul că plasma care înconjoară sistemul nostru solar este creată şi alimentată de către vînturile solare, particulele de materiale fiind împinse din interiorul sistemului solar către exteriorul acestuia unde se întîlnesc cu particulele stelelor din sisteme solare vecine.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load