X 
Arşiţa stiri: 174
Jocurile Olimpice stiri: 135
Transnistria stiri: 1455

Obiectul fascinant care gravitează în jurul Lunii. Explicația oamenilor de știință

11 apr. 23:00   Ştiinţă şi IT
7337 0

NASA a fotografiat un obiect misterios, aproape în formă de glonț, pe lîngă Lună, recent, imagini fiind publicate de administrația spațială la sfîrșitul săptămînii trecute, notează Noi.md.

Fotografiile, realizate de Orbiterul de Recunoaștere Lunară (LRO) al NASA, prezintă o linie subțire orizontală, după cum poți vedea și în fotografiile atașate, scrie playtech.ro.

În ciuda formei bizare, obiectul nu este un OZN ci aparține Coreei de Sud.

LRO a capturat mai multe imagini ale omologului său sud-coreean, orbiterul lunar Danuri al Institutului de Cercetare Aero-Spațială din Coreea, pe măsură ce cele două au zburat în paralel, dar în direcții opuse, între 5 și 6 martie, a spus NASA.

Danuri este prima navă spațială a Coreei de Sud trimisă spre Lună, în timp ce LRO orbitează satelitul natural al Pămîntului de 15 ani.


Echipa de operare a LRO de la Centrul de Zbor Spațial al NASA din Goddard, Maryland, a direcționat corect camera în momentul și locul potrivit pentru a surprinde imagini cu Danuri, o performanță care a necesitat „o sincronizare excepțională”, potrivit agenției spațiale.

„LRO al NASA, care orbitează și studiază Luna de 15 ani, a capturat mai multe imagini ale orbiterului lunar Danuri al Institutului de Cercetare Aero-Spațială din Coreea (Korea Aerospace Research Institute – KARI) luna trecută.

Cele două nave spațiale, călătorind pe orbite aproape paralele, au trecut pe lîngă ele în direcții opuse între 5 și 6 martie 2024.

Camera unghiulară îngustă a LRO (una dintr-o serie de camere cunoscute sub numele de „LROC”) a capturat imaginile prezentate aici în timpul a trei orbite care s-au întîmplat să fie suficient de aproape de Danuri pentru a prinde instantanee.

Datorită vitezelor relative rapide între cele două nave spațiale (aproximativ 1.500 de kilometri pe oră), echipa de operare a LRO de la Centrul de Zbor Spațial al NASA din Greenbelt, Maryland, a avut nevoie de o sincronizare excepțională pentru a direcționa LROC-ul în locul potrivit la momentul potrivit pentru a surprinde Danuri, prima navă spațială a Republicii Coreea, trimisă pe Lună”, a declarat agenția.

3
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав