X 
Transnistria stiri: 1434
Preşedintele stiri: 4030

NASA a aflat proveniența obiectului, care a distrus acoperișul unei case

16 apr. 12:00   Externe
2590 0

Un obiect care a căzut din cer și a străpuns acoperişul unei case din statul american Florida a fost identificat ca provenind de pe Staţia Spaţială Internaţională (ISS), a confirmat NASA.

Pe 8 martie, un locuitor dintr-un oraş din Florida a recuperat un obiect gri semicilindric care, potrivit relatărilor sale, „a străpuns acoperişul şi cele două etaje” ale casei sale, predîndu-l apoi agenţiei spaţiale americane, transmite Noi.md cu referire la digi24.ro.

NASA a confirmat luni scenariul presupus la momentul respectiv: obiectul provenea dintr-o încărcătură de baterii vechi, deşeuri aruncate de pe ISS în 2021 şi care ar fi trebuit să reintre în atmosfera terestră „fără niciun pericol”.

Obiectul în cauză, cu o greutate de aproximativ 700 de grame, este fabricat dintr-un aliaj metalic numit Inconel. NASA a precizat că va realiza o anchetă pentru a afla motivul pentru care acest deşeu spaţial nu a fost distrus în întregime în atmosfera terestră şi dacă va trebui să îşi modifice practicile. Incidente de acest tip au mai avut loc şi în trecut.

În 2022, autorităţile australiene au confirmat că un deşeu spaţial carbonizat, care a căzut peste un ţarc de oi, provenea de la un dispozitiv al companiei SpaceX.

1
4
1
4
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?