COVID-19 în MOLDOVA

Restricțiile din cauza COVID-19 au dus la o scădere globală a vibrațiilor Pămîntului cu 50%

Restricțiile din cauza COVID-19 au dus la o scădere globală a vibrațiilor Pămîntului cu 50%

Lipsa activității omului în timpul blocării a dus la scăderea vibrațiilor umane de pe Pămînt în medie cu 50% în perioada martie-mai 2020.

Această "perioadă liniștită", probabil cauzată de efectul global general al măsurilor de distanțare socială, de închidere a domeniului serviciilor și industriei, precum și de declinul turismului și al călătoriilor, este cea mai lungă și mai pronunțată perioadă liniștită de zgomot seismic din istoria omenirii.


Un nou studio al un grup internațional de oameni de știință a constatat că slăbirea "zgomotului seismic" cauzat de oameni a fost mai pronunțată în zone mai populate.Studiul clarifică cât de mult activitatea omului afectează pămîntul solid.


Zgomotul seismic măsurat este cauzat de vibrațiile din interiorul Pămîntului, care se răspîndesc ca valuri. Valurile pot fi cauzate de cutremure, vulcani și bombe, precum și de activitățile zilnice ale omului, cum ar fi călătoriile și industria.


În 2020, cutremure nu au fost observate, iar scăderea zgomotului seismic uman este fără precedent. Cele mai puternice căderi au fost observate în zonele urbane.


Zgomotul generat de om scade, de obicei, în perioade liniștite, cum ar fi perioada de Crăciun/Revelion și Anul Nou Chinezesc, precum și în weekend și pe timp de noapte. Cu toate acestea, scăderea vibrațiilor cauzate de blocarea COVID-19 eclipsează chiar și pe cele observate în aceste perioade.
Unii cercetători numesc această reducere a zgomotului și poluării antropogene - antropauză.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load