COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Producția de energie eoliană și solară în SUA a crescut cu 16%

Producția de energie eoliană și solară în SUA a crescut cu 16%

Sursele regenerabile din SUA au început să producă în 2020 cu 16% mai multă energie decît cu un an mai devreme. Cercetătorii menționează că energia eoliană și solară este deja mai eficientă decît cea a cărbunelui și atomică, însă ele cedează gazului natural.


Experții subliniază că "energia solară și eoliană devine în fiecare lună tot mai eficientă, ele se dezvoltă mai repede decît alte surse de energie".


Pentru perioada ianuarie-iunie 2020, producția de energie electrică de la energia solară a crescut cu 22% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut și a asigurat aproape 3,4% din totalul de energie electrică din țară. Energia eoliană a crescut cu 14,5% și a reprezentat mai mult de 9,1% din producția totală.Producția totală de "energie verde", comparativ cu anul trecut a crescut cu 16,4%; ea asigură cu energie a opta parte din numărul total de consumatori. Cercetătorii consideră că în 2021 această valoare ar putea deveni de 1,5 ori mai mare.

Datele pentru luna iunie intensifică doar tendințele pe care oamenii de știință le-au observat. Sursele tradiționale de energie au fost afectate de pandemia de coronavirus, însă sursele regenerabile de energie funcționează mult mai bine decît energia atomică și combustibilii fosili.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load