X 
Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4031

Cum să economisim energie: A fost lansat calculatorul online de eficiență energetică a locuințelor

9 apr. 15:45   Societate
2765 0

În Republica Moldova, consumatorii casnici de energie au primit un instrument online, Calculatorul de Eficiență Energetică la domiciliu, care arată ce eficiență energetică are locuința și cum poate fi îmbunătățită.

Noul Calculatorul de Eficiență Energetică permite calcularea în patru etape a consumului mediu de energie pentru încălzire, apă caldă și gătit într-o gospodărie, indiferent de tipul acesteia și de regiune. Acesta ia în considerare locația, descrierea locuinței (materiale de construcție, sistem de încălzire, suprafață), detalii privind încălzirea și consumul de energie, precum și măsurile de eficiență energetică deja implementate. Consumatorul casnic va afla, de asemenea, cum sînt distribuite pierderile de căldură în casă – prin pereți, ferestre, podele și acoperiș.

Calculatorul aproximează, de asemenea, economiile care ar putea fi realizate la facturile de energie prin modernizarea locuinței dumneavoastră.

Calculatorul este disponibil pe pagina web a Centrului Național pentru Energie Durabilă și a fost elaborat în cadrul programului implementat de PNUD Moldova “Abordarea impactului crizei energetice în Republica Moldova”, finanțat de Uniunea Europeană.

0
0
0
0
6

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?